26 Април 2024петък12:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА-Сф с Монтана за купата

Левски започва срещу аматьори, шампионът Славия гостува на Пирин

/ брой: 168

автор:Марин Милашки

visibility 910

ЦСКА-София изтегли най-тежкия съперник на старта за Купата на България, след като ще гостува на Монтана. По регламент в първата фаза елитните тимове не могат да се изправят един срещу друг, като вторият в Първа лига среща един от претендентите от втория ешелон. Тимът на Ферарио Спасов върви четвърти, но в първите пет кръга имаше три гостувания, които не загуби, а на ст. "Огоста" сломи Локо Сф (3:0) и Лудогорец-2 (2:0). Така се оказа, че "червените", които миналия сезон отпаднаха на 1/2-финалите от Левски, изтеглиха късата клечка на жребия за 1/16-финалите.
Носителят на Купата на България Славия също започва със значително труден сблъсък, като гостува на изпадналия от елита Пирин. "Орлетата" обаче не са сред силните отбори във Втора лига и се очертава, че ще се борят да не изпаднат и надали ще се хвърлят за купата.
Финалистът Левски имаше късмет и ще гостува на аматьорски тим, като очаква победителя от Зона Югоизток. Това означава, че "сините" ще се изправят срещу по-добрия от мача Атлетик Куклен/Марица или Созопол.
Лудогорец пък ще спори с Несебър, който в последния кръг би претендиращия за елита Арда (2:1). Играещият във Втора лига ЦСКА 1948 ще е домакин на Ботев Пд в друг от интересните мачове в първия кръг.
"На мен ми се искаше да ни се падне новото ЦСКА (ЦСКА 1948), но ни се изплъзна. За десетина сантиметра преди да теглим аз, се изплъзна. Надявам се да стане добър мач. Монтана винаги са имали добри школи и не само във футбола. Добра организация имат към спорта. ЦСКА обаче не трябва да мисли до 1/2-финалите, че дори и до финала, кой ще се падне. Знаем добре какво е да стигнеш до спора за титлата и да вземеш купата", каза почетният президент на ЦСКА-Сф Димитър Пенев.
"Тежък, но приятен жребий. Винаги съм казвал, че за купата е по-добре да ти се падне силен противник, не че има слаби, но такъв съперник, който ще доведе публика на стадиона и да стане празник в града. За мен това е най-силният отбор в този момент в първенството. Убеден съм, че няма да ни подценят. Дано се напълни стадионът и да стане празник. Чарът в мачовете за купата ще продължи в Монтана, тъй като трета поредна година започваме срещу ЦСКА или Левски", обяви спортният директор на Монтана Михаил Мадански.
"Падна ни се един от топ отборите, но ЦСКА играе за победа във всеки един мач. Имаме възможности да се противопоставим на Ботев. Приоритет ни е да се върнем в "А" група. Това ще има по-голяма тежест, но в никакъв случай няма да излезем срещу Ботев с нагласа да не дадем 100% от себе си. Мачове между Литекс и ЦСКА е имало много. Но лошото е, че феновете са едни и са разделени. Това е лошото. Иначе самият мач се е играл много пъти. Не мога да кажа за обединение на двата клуба. Ако дойдат при нас, ще се обединим. Ние сме си отворили вратите. Не можем да се примирим с това, че отборът от Ловеч беше доведен в София и беше прекръстен", обяви председателят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.
По регламент победителят от всяка двойка в този кръг ще бъде излъчен в един двубой. Срещите ще се играят на 25, 26 и 27 септември.
Жребият: Ботев Гъл - Витоша Б, Несебър - Лудогорец, Локо ГО - Дунав, Добруджа - Локо Сф, Зона Югозапад - Берое, ЦСКА 1948 - Ботев Пд, Арда - Черно море, Черноморец Бч - Ботев Вр, Кариана Ерден - Септември, Зона Север - Верея, Поморие - Локо Пд, Пирин - Славия, Монтана - ЦСКА-Сф, Литекс - Етър, Струмска слава - Царско село, Зона Югоизток - Левски
Треньор №1 на XX век Димитър Пенев нямаше късмет и изтегли един от най-тежките съперници за ЦСКА-Сф

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ