20 Април 2024събота13:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Австралия избра "Боксер"

Правителството на Зеления континент подписа с "Рейнметал" за покупката на 211 бронирани машини

/ брой: 168

автор:Георги Георгиев

visibility 1616

Правителството на Австралия подписа миналата седмица договор с германската компания "Рейнметал" за покупката на 211 бронирани машини "Боксер" (8х8) на стойност 2,1 млрд. евро. Общата сума за целия 30-годишен срок на експлоатация на машините може да достигне близо 16 млрд. австралийски долара, по-голямата част от които ще получи местната промишленост. Първите доставки ще започнат още догодина, а последните машини се очакват през 2026 г.
"Боксер" ще заменят 257 остарели бронирани коли тип ASLAV, които ще бъдат извадени от въоръжение през 2021 г. Те ще се използват основно във версията за разузнавателна бронирана машина (133 броя), но и в още шест варианта, сред които машини за управление на войските, на огъня, санитарни машини и ремонтно-евакуационни.
Договорът е част от обширната модернизационна програма на австралийските въоръжени сили. Запитвания бяха изпратени до водещи производители на бронирана техника, сред които финалисти, през август 2016 г. се оказаха германците с "Боксер" и британците от "БАЕ Системс", които се явиха съвместно с финландската компания "Патриа". Те представиха бойната бронирана машина AMV35, която използва корпуса на финландската машина купола с 35-мм оръдие "Бушмастер", разработена от британците.
В крайна сметка австралийците избраха германската машина. За реализацията на проекта "Рейнметал" ще се създаде Център за върхови технологии във военната сфера близо до Бризбейн. Всички 211 бронирани разузнавателни машини ще бъдат произведени с австралийска стомана и ще бъдат ангажирани 1450 работни места в 40 австралийски компании. Първите 20 машини все пак ще бъдат сглобени в Германия през 2019 г., а обучението на австралийците ще започне от 2020 г.
Вариантът на "Боксер" CRV, който избраха австралийците, е оборудван с бойна купола "Линкс", която има 30-мм оръдие и две противотанкови ракети израелско производство "Спайк-LR".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ