24 Април 2024сряда19:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Музикален фест на остров Св. Анастасия на 1 септември

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 661

Музикалният фестивал "Островът и приятели" ще се проведе на 1 септември на остров Света Анастасия. Свежа музика, много танци и приказни морски пейзажи ще посрещнат гостите. На сцената ще се изявят банда "Дел Падре", Деси лайв бенд, а диджей Вагабонд ще нажежава страстите с отличен подбор от зареждащи сетове, научи ДУМА от Деси Монова, пиар експерт.
След почти 10 години на родната сцена, "Дел Падре" се утвърди като група с индивидуален стил и непрестанно търсене и смесване на различни музикални култури, чийто нов "прочит" се превръща в своеобразно пътешествие в света на музиката. Този път пътешествието на групата е по море. А какво са подготвили креативните музиканти Христо Коликов (Падре), Цветан Андреев и Симеон Иванов от групата, ще разберат всички, които станат част от приключението. По традиция бандата ще е на сцената с гост-приятел - Сани на перкусии.
Деси Андонова от "Фючър шок" ще допълни цветната обстановка с чил сесии, изпълнени с много романтика и магнетизъм. Деси ще е в компанията на любими свои музиканти - Божидар Василев (тромбон, синтове), Димитър Горчаков (пиано) и гост-приятел Стефан Цеков на барабани.
Домакините на остров Св. Анастасия са се погрижили и за кулинарната наслада на гостите. Присъстващите ще могат да похапнат пресни морски ястия в бистро "100 години назад", да опитат от изкусителните чайове с билки от острова в "Лекарна" или да отпият бързи питиета в "Бара срещу фара".
Билети за фестивала "Островът и приятели" може да бъдат купени на място от Магазия 1 на бургаското пристанище от 15 ч. на 1 септември, след предварителна резервация на телефон 0882 004 124. В зависимост от броя на приятелската компания пропуските са на цени от 50 лв. (1 човек), 90 лв. (2 души), 160 лв. (4 души), 350 лв. (10 души). Цената включва двупосочен билет за кораб до остров Св. Анастасия, както и вход за музикалната програма. При желание на острова могат да акостират яхти и лодки срещу 3 лв. на пасажер, слизащ на острова, и 30 лв. билет за концерта - на място. За деца до 7 години се плащат само 3 лв. за пътуването с кораб. Той отплава в 17 ч. от морска гара Бургас, а на връщане - в 23 ч.


"Фючър шок"

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ