04 Май 2024събота18:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изкуството отново превзема Созопол

Над 70 културни събития са включени в програмата на 34-тото издание на фестивала

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 63

34-тото издание на Празници на изкуствата "Аполония" ще се състои от днес, 31 август, до 8 септември в Созопол и ще представи над 70 културни събития, сред които любимите на публиката "Цената на успеха", "Книжна Аполония" и "Детска Аполония".
За седма поредна година традиционните за фестивала срещи "Цената на успеха" ще представят постиженията на известни хора на изкуството. Писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса ще бъдат сред първите творци, които ще споделят с публиката мислите си за предизвикателствата по пътя към триумфа. Графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов също ще вземат участие в разговорите на тема осъществения стремеж, мечтаното осмисляне на всеки труд, представата за съвършенството и признанието на публиката.
По време на фестивала специално място за всички ценители на литературата заема "Книжната Аполония". За трета поредна година известни издателства ще участват в събитието и ще представят свои избрани автори и творби. Сред издателските къщи, които ще покажат най-добрите литературни произведения на редица български и чуждестранни таланти, са ИК "Жанет 45", ICU, "Лексикон", "Artline Studios" и др.
"Детската Аполония", организирана от фондация "Аполония" и сдружение "Духовно огледало", отново ще бъде сред акцентите. 19-ото издание на емблематичното събитие ще даде сцена за творческа изява на младите таланти в областта на изобразителното и приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията. "Детската Аполония" ще предостави и неповторима възможност на различни поколения творци да се срещнат благодарение на създателя на сдружение "Духовно огледало" Таня Костадинова. Концертът на Младежка филхармония "София", подкрепен от програма "Еразъм+" на ЕС, който ще даде начало на музикалната програма на "Аполония", също е част от множеството международни инициативи на сдружението.
Още много изненади очакват посетителите на Празници на изкуствата. Пъстра палитра от концерти ще зарадва музикалните фенове. Кулминацията на програмата ще бъде закриването с концерт на легендите "ФСБ", които ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на 8 септември. Сред останалите акценти са изпълненията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, "Jeremy?", както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1329

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1305

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1176

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1350

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1551

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1300

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1292

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1502

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1314

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1437

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ