25 Април 2024четвъртък13:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хубчев: Липсва ни лидер

Няма да позволя никакво отпускане, закани се селекционерът на националния отбор

/ брой: 170

автор:Марин Милашки

visibility 1041

Петър Хубчев призна, че не разполага с лидер в националния отбор, който да умее да се нагърби в тежките ситуации и да решава възловите мачове. Селекционерът съжалява, че не разполага с такъв футболист, но ще опитва да компенсира с дисциплина и себераздаване. Вчера той събра националите на лагер за дебютните мачове в новосформирания турнир Лигата на нациите. В четвъртък "лъвовете" гостуват на Словения в Любляна, а в неделя посрещат Норвегия в София.
"Няма да дам гаранции на никой, че ще се класираме за европейското. Иска ми се хем да използваме мачове от този турнир, защото дава шанс за класиране на европейското, хем да обиграем отбора за същинските квалификации. Извикали сме момчета, които разполагат с качества, и на базата на тези качества искаме да сглобим отбор. Доказали сме, макар и само в някои мачове, че можем да имаме успехи. Личната ми мотивация е да обиграем отбора за истинските квалификации", обяви треньорът. България е в трета дивизия на турнира, като в групата е и Кипър. Четирите отбора ще изиграят по два мача на разменено гостуване до 19 ноември.
"Убедени сме, че тези шест мача ще ги приемем абсолютно сериозно, повече от 100%. Може да съм малко наивен, но смятам, че който и да било мач на националния отбор, дори да е приятелски, не може да се приеме несериозно. Това убеждаваме футболистите с моя екип. Няма да позволим в никакъв случай да се подцени дори една тренировка. Говоря за по-голяма борба, ангажираност, себераздаване и т.н. Във водещите клубове преобладават чужденците, но това е позволено от правилника, не можем да съдим този или онзи. Нито Ивелин Попов, нито Кирил Десподов, нито който да е друг може да реши даден мач. Разчитаме на отбора. Не ми направи впечатление да има някакво израстване у националите ни. На световното в Русия звездите не можаха да решат проблемите на своите отбори. Да, Меси и Роналдо не са станали по-слаби футболисти, а Хърватия показа какво значи отборен дух, но там нивото на отбора е друго. Майсторството при хърватите като отбор е голямо", допълни Хубчев.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ