Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Плащаш или гориш

Ина Михайлова

4. Септември 2018 , брой: 171   2260   0Прокуратурата върши чудеса от храброст с акциите срещу "Трейс" и Ветко Арабаджиев. Почти се докарахме до нормална държава. "Наша фирма" е разследвана за асфалт, трима министри с оставки, а в офисите на олигарх - милиони в кутии за обувки. Спецпрокуратурата от месеци разработвала Арабаджиеви. От старта на европредседателството, за което видният бизнесмен осигури нощувките. Сега хората на Сотир Цацаров викат да питаме изпълнителната власт за обществената й поръчка за хотела на евролидерите. Питаме и за това, и за още други неща.
Как така години наред схемата, по която са натрупани милиони (що да не са и милиарди?), е останала незабелязана? Значи е била очадърена. Вземали са, но се е оказало недостатъчно. Или Арабаджиев изтегли късата клечка. Къса, къса, колко да е къса? "Брояха пари", докато бизнесменът бе в отпуск. Спаха ли прокуратурата и МВР, че не възпряха Арабаджиеви? Позната до болка история. Изчакат някой да отиде на почивка или да се лекува, че се развихрят. Апропо, докъде стигна "работата" с Митьо Очите? А братя Галеви добре ли са? Ще разследват ли поне една мутра или олигарх, докато е тук, в страната? Сал една Иванчева ли ще остане с белезници?
Милиони били намерени в офисите на Арабаджиеви. Ама на кого са? Установяването на последното ще е продължителен процес. Докато намерят собственик - я камилата, я камиларя. Да се чуди човек защо сега пловдивчанинът Цацаров подхвана съгражданина си Арабаджиев? А Менда Стоянова мълчи... На ход е говорителят на НАП - да обясни какви проверки и приходи трупат червени точки за данъчните. Щото от изявленията на спецпрокуратурата стана ясно, че НАП са изпуснали двата края.
Ударът срещу Ветко Арабаджиев е доста закъснял, но пък гали хорските очи. Защо Цацаров се напъва? Олигарх, милиони, щрак... И мрак засега. Кой е следващият на мушката? Принципът е ясен: плащаш или гориш.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"