Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Скандалите между "Обединени патриоти" продължават с пълна сила

Ростислава Иванова

5. Септември 2018 , брой: 172   153   0Скандали в коалицията "Обединени патриоти" не липсваха и в първия работен ден на парламента вчера. Единствено тяхната ПГ не произнесе традиционното слово от трибуната при откриване на есенната сесия на Народното събрание, за да представи законодателните си инициативи през новия политически сезон. Оказа се, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който е председател и на ПГ на ОП, е напуснал сградата на парламента веднага след като се е регистрил. Депутати от трите патриотични формации коментираха пред ДУМА, че нямат идея защо Сидеров не е произнесъл реч и не знаели какво се случва. Според запознати на тръгване той заявил, че иска да избяга от клишетата.
Депутати от НФСБ и ВМРО допуснаха, че Сидеров им е обиден за декларацията на НФСБ в понеделник, в която поискаха промяна в модела на управление на ПГ. Имаше и критики към лидера на "Атака", че спира законопроектите им и не свиква коалиционни съвети.
Зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов за първи път отказа да коментира поведението на Сидеров, когото традиционно атакува. Имаме приоритети, групата е стабилна, лаконичен бе той. Секретарят на ПГ на ОП Борис Ячев пък бе категоричен: "Сидеров е председател на парламентарната група. Няма искане за неговата оставка от НФСБ. Идеята е за смяна на модела на функциониране и на управление на групата", обясни той. На въпрос за липсващата реч, Ячев отговори, че е имало готовност за такава, но вероятно е възникнал "технически проблем". Той изтъкна, че "Обединени патриоти" имат приоритети и че председателят на групата винаги можел да ги обяви дори и извън залата на НС.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"