03 Май 2024петък06:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

20 депутати от БСП остават в зала, другите отиват при хората

Искаме предсрочни избори, заяви Корнелия Нинова в първия работен ден на парламента

/ брой: 172

автор:Дума

visibility 1558

Юлия КУЛИНСКА
Ростислава ИВАНОВА


"Парламентът трябва да бъде разпуснат. 20 депутати от БСП остават в пленарната зала, а останалите отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел". Това обяви вчера Корнелия Нинова в словото си при откриването на новия политически сезон в НС. Лидерът на БСП уточни, че решението е взето от всички депутати от ПГ "БСП за България". Тя се обърна към народа с призив за промяна на модела през последните 30 години. "Тази зала, този парламент и това мнозинство не могат да решат проблемите на хората. Те са изчерпали своята функция. Искаме оставката на това правителство, край на тази агония, разпускане на парламента и предсрочни избори", подчерта Нинова. "Не казваме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме идеи. Имаме нужда от националната ви енергия, от българщината, от грижата ви за семейство, за род и отечество", обърна се към хората Нинова. (целият текст на декларацията на стр. 11)
По традиция депутатите откриха петата пленарна сесия с българския и европейския химн. Не всички депутати дойдоха на работа след лятната отпуска - таблото в пленарната зала отчете присъствието на 202 народни представители. Председателят на НС Цвета Караянчева призова политическите сили към разбирателство и пожела на депутатите да се трудят за качествено и устойчиво законодателство, да бъдат диалогични и продуктивни. След това лидерите на парламентарно представените партии прочетоха традиционните си декларации.
Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път се похвали с успехите на европредседателство ни, което получило високи оценки отвън. "Увереността ни, че сме ценни и ценени тревожи политическите ни опоненти. Лявата опозиция произвежда единствено подозрения и съмнения. Политическият тон на говорене отдавна е преминал границите", нападна левицата Цветанов. "Колкото по-дълго управляваме, толкова повече отговорности поемаме, но именно заради постоянството ни да изпълняваме обещанията си сме ценени от хората", декларира партийният заместник на Бойко Борисов. Цветанов изброи и законодателни приоритети като промени в Закона за обществените поръчки, в ГПК, в законите за лекарствата и за енергетиката, нов Закон за киберсигурността и работещ бюджет на НЗОК.
ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика и да предложи адекватни решения, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той беше категоричен, че ГЕРБ имат последния шанс да поемат политическата отговорност за провала на своята политика и да предложат адекватни решения днес, защото утре ще е късно. Формулата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени, отбеляза Карадайъ.
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ