Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Патриотите дали обет за мълчание

Ростислава Иванова

6. Септември 2018 , брой: 173   162   0След поредните скандали между Волен Сидеров и Валери Симеонов в коалицията "Обединени патриоти" цари мир. Депутатите от "Атака", НФСБ и ВМРО вече или избягват медиите, или отговарят лаконично, с клишета. Запитани какво се случва в тресящата се от скандали коалиция, те вдигат рамене и отговарят с "нищо", "всичко е наред", "продължаваме напред по приоритетите".
Запознати обаче разкриха пред ДУМА, че поредното принудително мълчание и забрана за очерняне е наложена след срещата на тримата лидери в ОП с Бойко Борисов и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов на коалиционния съвет в понеделник. Борисов се ядосал на глупостите, които говорят партньорите пред медиите. Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов постави условие към Борисов да промени едноличния стил на управление, иначе НФСБ може да напусне властта. Сега патриотите пазели добро поведение от страх лидерът на ГЕРБ пак да не разпусне кабинета, както преди две години наказал Реформаторите.
Сидеров пък бил ядосан от растящия рейтинг на Симеонов. След като изчезна от парламентарното заседание във вторник и не прочете декларацията на ОП, вчера атакистът даде миролюбиво телевизионно интервю, без никакви злостни изказвания срещу партньорите си от НФСБ и ВМРО. Той обаче призна, че "няма как да не се задушиш в прегръдката на голяма партия", визирайки ОП и ГЕРБ.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов се опита да избегне медиите в парламента вчера, минавайки по другия кулоар. Хванат на излизане от стаята на ГЕРБ, лидерът на ВМРО неохотно повтори, че в коалициите всичко е наред, когато има диалог, а министерските оставки трябвало да почакат, докато излезе анализът за опасния път край Своге.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"