02 Май 2024четвъртък20:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ започнаха да нареждат на опозицията

Този парламент е изчерпал своята същност и не решава проблемите на хората, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 173

автор:Юлия Кулинска

visibility 1533

Грозен скандал се развихри днес в НС, провокиран от декларация на ГЕРБ, в която гербаджиите се опитаха да цензурират опозицията. В началото на пленарното заседание на трибуната изскочи Вежди Рашидов, който започна да сипе обвинения и да размахва пръст на опозицията. Бившият министър на културата се впусна да разказва биографията си и прочете дълъг списък със заслугите на ГЕРБ за културата. Той размаха и списание, в което са изброени успехите му като министър и склуптор. Гербаджията скочи на опозицията и я обвини, че разделя хората и не признава видимите успехи на правителството. 
"Декларацията на ГЕРБ беше най-силното доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация, какво решение на проблеми на българи имаше в нея? Имаше омраза, лични нападки и квалификации", репликира Корнелия Нинова. "За пореден път ви казвам, когато се изправихме не срещу вас, а срещу олигархично-политическата мафиотска система, от която сте част, си давахме сметка какво ни чака. Дадохме си сметка и за вашите лични нападки и реакцията на мафията, които ще се почувства затегната. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации", обърна си лидерът на БСП към управляващите. Нинова ги попита защо се обиждат, когато опозицията цитира оценки и определения на един от тях - Антон Тодоров, който доскоро, ги наричаше "шайката Бойко, Росен и Цецо". "Спрете с разделението, омразата и противопоставяне на българи срещу българи. Всеки тук представлява наши сънародници", настоя Нинова. Тя се възмути, че преди това Рашидов я нарече "парламентарна манекенка" заради снимките с животните от Странджанско. "Извършихте престъпление спрямо собственици на животни и вашите нападки за снимките с тях няма да измият вината ви. До последния ден ще седим до тези хора", категорична бе Нинова. Тя подчерта, че културата и образованието са в основата на всяка идентичност. Ако тях не опазим за българския народ, значи нищо не сме свършили, подчерта лидерът на БСП.
"Вчера трябваше да се гледа Законът за пътищата. Убихте 17 души, на които трябваше да им решим проблема. Вместо това да е мястото, на което се прави политика, чухме апогей на един творец за личния му принос към България. Тук не е мястото за това. Тук е мястото за политика. И днес трябваше да решим проблема със Закона за пътищата, за да няма още инциденти като Своге", възмути се Нинова. Тя отново наблегна, че депутатите от БСП излизат от пленарна зала, именно защото искат да правят политика за хората. Докато тя говореше, депутатите от ГЕРБ се опитаха да я заглушат с тропане по банките и викове:"Уууу". Словото на Нинова беше посрещнато с ръкопляскания от депутатите от левицата.
Рашидов обаче продължи да заклеймява БСП. Той излезе на трибуната уж за лично обяснение, но продължи със самоизтъкването си и дори се опита да пробута на парламентарния шеф Цвета Караянчева изданието с успехите му, което размахваше, докато говореше. Гербаджията дори се опита да нарежда на опозицията какво да говори. "Антон Тодоров е свободен гражданин и има право да казва каквото си иска. Вие като лидер на опозицията нямате право да говорите каквото ви хрумне, а само каквото трябва", обърна се Рашидов към Нинова. Опитите на Караянчева да го усмири не успяха и тя с иронична усмивка се оправда, че не е знаела какво ще говори той. Това обаче не й попречи да направи устна забележка на лидера на БСП, която уж обидила цяла парламентарна група.
"Предизвикахте хаос. Позволихте на народния представител Вежди Рашидов да изтъква своите постижения, защото ГЕРБ няма какво друго да покаже", обърна се зам.-председелят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев към Караянчева. "Нека не забравяме, че всички негови проекти бяха свързани с много комисиони и не случайно вашата гордост - галерията "Квадрат 500" протече скоро след като я открихте", разгневи се Стойнев. Той настоя Карянчева да не води повече вчерашното заседание. Тя обаче отказа да го послуша.


снимка Емилия Костадинова
Защо се обиждате, когато опозицията цитира оценки и определения на Антон Тодоров, който доскоро, ви наричаше "шайката Бойко, Росен и Цецо", обърна се Корнелия Нинова към ГЕРБ

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ