27 Април 2024събота00:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Разкази

Разнообразни картини на света, който ни заобикаля

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 93

Работното заглавие на новата книга на Хелиана Стоичкова дълги години е "Бубарак", но след окончателния подбор на разказите се променя на "Кабинковият лифт". Част от творбите в книгата са публикувани в периодичния печат. Разказът "Г-н Милин" е филмиран в студентска продукция на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", озаглавена "Колекционерът".
Книгата предлага разнообразни картини на света, който ни заобикаля. В нея ще открием налудничави хора с налудничави идеи за живота си, но в крайна сметка в допир с действителността. Е, има и такива, които са загубили напълно досега с действителността, и по-лошо, отказали са се да го търсят. Ще открием и сърдечни истории. Както и няколко съвсем реални - разказани за хора, които отдавна вече ги няма. В книгата има също истории, в които бъдещето наднича почти необезпокоявано зад сюжета.
"Светът е пълен с красота и болка в такива размери, че човешката душа не би могла сама да ги побере. Търсим си другарче, за да разпределим тази тежест. Само някои намират. Но най-важното от всичко е, че във времена на универсална измама истината е единственото средство да останеш с всичкия си. Започнеш ли да се криеш от нея, тя те застига, когато си най-неподготвен, пише авторката.
Хелиана Стоичкова е родена в София през 1980 г. и е авторка на две книги. Първата - с разкази, излиза през 2001 г. под заглавие "Абсурдите на Гана По". Втората е пиесата "Магарето и Петела", която излиза под псевдоним. Работата на Хелиана като диалогист и сценарист й дава възможност да опознае в тънкости разработването на сюжетите и диалозите в нейните истории са динамични, живи и наистина непосредствени. В свободното си време тя обича да учи и да се наслаждава на разказа, който я заобикаля от всички страни. Неопитомен, първичен и истински. Част от него ще открием и в книгите й. През октомври ще излезе от печат следващият й сборник с разкази, озаглавен "Семейно щастие".

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ