20 Април 2024събота11:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парите властват и в новия турнир на УЕФА

България ще заслужи поне 750 000 евро от турнира

/ брой: 174

автор:Марин Милашки

visibility 1483

Новият турнир на УЕФА Лигата на нациите реално е сформиран заради паричните постъпления. По-солидните отбори, разбира се, ще заслужат лъвския пай. Новото е, че европейската футболна централа ще раздава на участниците пари, които не са свързани с телевизионни и рекламни права.
България е в дивизия С, като ще вземе поне 750 000 евро - сумата е само за участие. Отделно в БФС ще влизат постъпления именно от тв права, реклами, билети, фенартикули и др. Ако "лъвовете" ни спечелят групата, в която са със Словения, Норвегия и Израел, ще заслужат още 750 000 евро. При триумф в следващото издание те се изкачват в горната дивизия В, където за участие се полага 1 млн. А най-сериозните пари идват в елитната А - там участниците взимат по 1,5 млн. В нея победителите от четирите групи участват в плейофи, които ще включват 1/2-финали и финал. Шампионът в турнира ще вземе 4,5 млн. евро. Неговият подгласник ще получи 3,5 млн. Отборът, заел трето място, ще бъде възнаграден с 2,5 млн. евро, а за четвъртия ще останат 1,5 млн.
В Лигата на нациите са включени всички 55 членки на УЕФА, а отборите са разпределени според рейтинга им в края на европейските квалификации за Мондиал 2018.
Другата функция на надпреварата е да замени приятелските мачове между националните отбори и да им позволи да играят с равни по класи тимове. По този начин се прави опит да се намали бройката на контролните двубои, които мнозина считат за безсмислени. Срещите ще се провеждат на дати от календара на ФИФА. Също така победителите от четирите дивизии ще се класират директно за Евро 2020, което за първи път в историята ще бъде в 13 държави.
Лигата на нациите внася промени и в провеждането на квалификациите за Евро 2020. Те ще започнат през март 2019 г. Заради наличието на 13 страни, които ще са домакини на турнира, нито един отбор няма да печели директно класиране. Тимовете ще бъдат разделени в 10 групи от 5 или 6 участника Първите два отбора от всяка група се класират за европейското. Последните четири участника на европейското ще бъдат определени чрез плейофите в Лигата на нациите, които ще са във всяка дивизия. Ако даден отбор се е класирал за Евро 2020 чрез квалификациите, мястото му в плейофите на неговата дивизия от Лигата на нациите ще бъде заето от следващия в класирането на съответната лига отбор.


Снимка bfunion.bg
Капитанът на България Ивелин Попов позира с новия резервен екип, с който "лъвовете" излязоха снощи в Любляна




 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ