26 Април 2024петък13:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Светът на волейбола е вперил поглед в България

Селекционерът Пламен Константинов не се страхува от проблемите

/ брой: 175

автор:Марин Милашки

visibility 1106

Светът на волейбола отново е вперил поглед в Българя. Снощи във Варна започна световното първенство, на което сме домакини за пръв път от 1970 г. Съорганизатор е Италия, а шампионатът е един от най-големите, на който малката ни страна посреща в цялата си спортна история. Това е и първият случай, в който две държави организират световното. Предизвикателството е още по-голямо, защото на предния шампионат Полша вдигна високо летвата.
България ще домакинства със залите в Русе, Варна и София. Сега ще се играят мачове в първите два града, а във втория етап и в столицата. "Лъвовете" ни са в група D с Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, а за следващата фаза се класират първите 4. Нашите обаче се целят в топ 3, за да могат да играят в следващия кръг в София. Всеки мач е важен, защото класиралите се за втората фаза пренасят там резултатите си от първата. По регламент заелите първото място във всяка група, както и двата най-добри втори отбора, се класират за третата фаза. Тя се състои от две групи по три отбора, играещи всеки срещу всеки. Първите два от всяка група отиват на 1/2-финал в Торино. На световното участват 24 отбора. В Русе в първата фаза в група В ще играят Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. В Италия е група А (Рим, Флоренция): Италия, Аржентина, Япония, Белгия, Словения и Доминиканска република и група С (Бари): САЩ, Русия, Сърбия, Австралия, Тунис и Камерун.
Снощи волейболистите ни откриха турнира с мач с Финландия.
"Иска ни се да стигнем до финалите. Искаме да сме оптимисти, независимо от проблемите. Надяваме се някои от нещата, ако тръгнем добре, да ги компенсираме с повече желание и емоции, с пълните трибуни. Все пак играем пред наша публика и това, ако тръгнем добре, може след това да ни помага и донякъде да изравни баланса, независимо от липсите, които имаме. Така, че трябва да сме оптимисти", каза селекционерът Пламен Константинов. Той даде да се разбере, че не се притеснява от кадровите проблеми. Поради ред причини Гибона не може да използва водещите ни играчи Цветан Соколов, Матей Казийски, Георги Братоев, Боян Йорданов, Тодор Алексиев и либерото Владислав Иванов.

Групата: разпределители: Георги Сеганов и Добромир Димитров; диагонали: Николай Учиков и Мирослав Градинаров; посрещачи: Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Пенчев и Розалин Пенчев; центрове: Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров и Светослав Гоцев; либера: Теодор Салпаров и Петър Каракашев.


Снимка fivb.com

Селекционерът Пламен Константинов е оптимист за добро класиране


 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ