24 Април 2024сряда09:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бихме Норвегия на футбол и Финландия на волейбол

Националите водят в група 3 с 6 т.

/ брой: 176

автор:Марин Милашки

visibility 1276

България се откъсна начело в класирането в Лигата на нациите. Във II кръг "лъвовете" на Петър Хубчев надвиха Норвегия с 1:0 на Националния стадион и са с пълен актив от 6 т. В другия мач от група 3 Кипър обърна драматично Словения с 2:1 след късен автогол и се изравни със скандинавците с по 3 т.
Така нашите се оформиха като фаворит за победител и място във финалната четворка догодина. И след загубата норвежците остават другия изявен тим за първата позиция, която единствено дава право на участие в топ 4, както и осигурява дублиране на премията за участие от 750 000 евро.
На "Васил Левски" единствения гол вкара резервата Радослав Василев (58). Нападателят на Черно море се разписа с глава след центриране от дясно на Страхил Попов, който пък бе изведен от Божидар Краев. Юношата на Славия започна мача на скамейката и се появи в игра в 50-ата мин., за да се разпише за първи път в националния тим. Той смени капитана на Берое Мартин Райнов, който имаше физически проблеми, но започна мача, след като Симеон Славчев пострада на загрявката.
Василев отправи единствения точен удар в очертанията на норвежката врата. Другият голям герой в мача беше вратарят Пламен Илиев. Бившият капитан на Левски спаси 4-5 чисти голови положения и буквално опази отбора от разгром. Като цяло обаче момчетата на Петър Хубчев се раздадоха до краен предел и това беше в основата за успеха. Статистиката сочи, че България не е стартирала с 2 победи в квалификациите от Евро 2004 - последния голям турнир, на който участвахме.
В следващия кръг на 13 октомври посрещаме Кипър, а на 16-и връщаме визитата на Норвегия в мач, който до голяма степен ще определи и победителя в групата.


Снимка Спортал
Голмайсторът на България Радослав Василев и капитанът Ивелин Попов (вдясно) се борят за топката с норвежеца Кристофер Айер при ценната победа в София

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ