20 Април 2024събота13:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парад на пешките

/ брой: 176

автор:Ростислава Иванова

visibility 1245

Удобни "пешки" се подменят с други и в третия кабинет на Борисов. Без значение дали са квалифицирани и подходящи за поста. Важното е да са нови и изпълнителни, та хем тълпата да е доволна от кръвнината за 17-те живота край Своге, хем на "капитана" да се уйдиса с кадри - "наши момчета".
Трупалият 9 г. опит в транспортното министерство Московски стана безполезен за Борисов като министър заради семейната му трагедия. И без много да му мисли премиерът отстреля почернения баща, ама не заради министерските му гафове, а заради... "Своге". Вътрешният министър Радев две години не спря да плещи врели-некипели за намаляващата престъпност и ПТП-та на фона на нарастващи убийства, обири и смърт по пътищата. От глупотевините му се ядоса и Борисов, и отстреля и него... заради "Своге". Гербаджии и патриоти изкараха арсенал с аргументи в защита на Нанков, но...
Тези министри са невинни, обяви Борисов и гордо се похвали колко високо е оценена работата им. Какъв цинизъм! Невинни, полезни и морални! Въпреки това са наказани пак да търкат депутатските банки, поемайки политическата отговорност на премиер, който доведе държавата до разруха.
Отново хора с оскъден професионален и политически опит ще поемат ключови министерства. Регионалното, което управлява евромилиарди, се поверява на неизвестна депутатка от ГЕРБ, изпълнявала ролята на бутон за гласуване. Името й се завъртя около корупционен скандал в "Козлодуй". Зам. икономически министър сяда в стола на Московски. За главсека на МВР се носят слухове за мутренско минало. По негово време се случиха най-страшното битово убийство, отвличане за откуп и поредица поръчкови разстрели.
В най-добрия случай коефициентът на полезно действие от рокадите ще е нулев. Но целта на Борисов и управляващата "патриотична триада" е изпълнена. Ще оцелеят.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ