Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Безочливост

Аида Паникян

12. Септември 2018 , брой: 177   468   0Едва ли управляващите си спомнят, че през 2011-а в България имаше общо 4 трансплантации! Едва ли ги е еня, че заради необоснованите и безпочвени болнични лимити, финансови рестрикции и недалновидно пестене на пари, все още в медиите има "Зов за помощ"! Когато тези съобщения спрат, може да се каже, че България е станала цивилизована европейска държава. Дотогава манталитетът на управниците ни ще е под въпрос.
Днес няма отговорни за починалите в очакване на белодробна трансплантация! Откакто се разбра, че от около година са спрени трансплантациите на бял дроб на българи във Виена, вече месеци "държавата полага всички усилия да ги поднови в европейски клиники". Болните чакат, депутатите от левицата питат министъра, здравните власти очевидно нехаят. Иначе защо месеци наред ще оставят сам на фронтовата линия директора на Агенцията по трансплантация? Но и в този случай изненада няма - такъв е маниерът на управляващите от ГЕРБ воглаве с Бащицата - назначат някого за шеф на агенция или за министър, и щом се появи проблем, за който обществото надига глас, запретват ръкави да "гасят пожара". При втори и трети пожар изгърмява някой дребен бушон. Но Бащицата трябва да е чист, в бяло. А и изборите наближават - това е червената лампичка...
Май е време, вместо да чакаме какво ново предизборно обещание ще измъдрят от ГЕРБ, да попитаме гражданите за европейско развитие на България с какво подобриха здравето на нацията? Къде запратиха профилактиката? Защо измислят поредното пестене на пари от здраве? Така ли биха нехаели за "свой човек", който се нуждае от присаждане на бял дроб?
Кой ще е виновен, ако дори един от 18-имата чакащи трансплантация умре заради безочливото им бездействие? Няма отговорни и за институционалния разпад!

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"