Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Новини

Четвърти обвиняем по делото срещу Миню Стайков

Дума

12. Септември 2018   109   0За четвърти обвиняем по делото срещу собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, съобщиха днес от специализираната прокуратура. Иззети са 130 000 лева в брой от "Сис индъстрийс".
Обвинението към четвъртото лице е за участие в организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Припомняме, че по делото вече са в ареста Миню Стайков и още двама.
Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на операцията по неутрализиране на групата той не бе открит и бе обявен за общодържавно издирване. На 11 септември 2018 г. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него, се казва в съобщението на спецпрокуратурата.
В рамките на продължаващото разследване по досъдебното производство на 11 септември 2018 г. бяха извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат.
Намерени и иззети са близо130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията „СИС индъсрис“, свързана с бизнесмена Миню Стайков.
Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, в т.ч. тази, за която е образувано досъдебното производство.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"