Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Актьори и любители играят Шекспир на сливенска сцена

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   64   0С премиера на спектакъла "Да бъдеш или не Ромео и Жулиета" по Шекспир бе открит Есенният театрален салон в Сливен. Постановката е на Марий Росен с трупата на Драматичния театър "Стефан Киров" и е посветена на 100-годишнината на професионалния театър в града.
По думите на режисьора, в спектакъла няма нищо от "Хамлет" - заглавието е само една заигравка между двете пиеси, свързана с идеята в представлението да участват не само професионални актьори от трупата на Сливенския театър, но и 23-ма от зрителите в салона - доброволци от публиката, които ще се качат на сцената и ще изпълняват конкретни роли. Според замисъла те ще бъдат равностойни участници в действието, ще бъдат облечени в костюми от епохата, ще си служат с реквизити, а някои от тях ще имат и реплики.
Художник на спектакъла е Антония Попова-Стефанова, а "актьорите" доброволци ще си партнират на сцената с Вяра Начева, Таня Йоргова, Деница Даринова, Християна Пенева, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Ивайло Драгиев и Александър Евгениев. Програмата на Есенния театрален салон  продължава до 28 септември с гостуващи представления на драматичните театри във Варна и Пловдив, на Варненската опера и на столичния театър 199 "Валентин Стойчев".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"