Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Поредно село на бунт заради лош път

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   27   0Радневското село Маца стана поредното българско село, което излезе вчера на мирен протест заради лоши пътища. Шосето към селото е в изключително лошо състояние вече близо 12 години, а от 35 години не е правен ремонт.
Преди повече от осем години е започнал ремонт на отсечка от републиканската пътна мрежа в района на селото. Тогава асфалтът е бил изрязан и мантинелите премахнати. През 2009 г. обаче техниката внезапно е вдигната и ремонтът е спрян. Хората казват, че едва се разминават между огромните кратери и са прибегнали до употреба на инертни материали, за да запълнят сами дупките. От областното пътно управление в Стара Загора, заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт на пътя. Цялостното му довършване и асфалтиране обаче ще бъде предвидено за следващата година, като пътната отсечка ще бъде включена в инвестиционната програма на Пътната агенция за бюджетно финансиране.
Кметът на селото Стоянка Желязкова бе категорична, че протестите ще продължат докато пътният участък не бъде асфалтиран. Затова днес от 6,30 часа хората отново бяха на пътя.


Хората от село Маца блокираха отсечка на 8 километра от ТЕЦ "Марица изток 2"
Снимка БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"