Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Родители няма да пуснат децата си за първия учебен ден

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   28   0Родители от осем села от общините Кирково и Крумовград обявиха, че няма да пуснат децата си на училище за първия учебен ден в знак на протест срещу неремонтирането на пътната отсечка между Чорбаджийско и Токачка.
"Близо 120 ученици няма да прекрачат прага на школото на 17 септември, защото пътят е в много лошо състояние. От месеци се обръщаме към съответните инстанции, но никой не ни отговаря кога пътят ще бъде ремонтиран. Как е възможно държавата да не може да положи 17 километра асфалт. Нашите деца всеки ден ще минат по този път", казаха родители от селата Тихомир, Малкоч, Кран, Кукуряк, Пашинци, Токачка, Бук и Гривка.
Преди известно време общинските администрации в Кирково и Крумовград изпратиха писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", както и до директора на Областното пътно управление. В писмото се казва, че е постъпила подписка от жители на осем населени места с искане за извършване на ремонтно-възстановителни работи на пътната настилка на републикански път III-509 в участъка от Чорбаджийско до Токачка.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"