Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

Кабинетът даде 16 млн. лв. на МЗ, половината са за ремонти

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   54   0Правителството одобри допълнителни 16,1 млн. лв. по бюджета на МЗ за 2018 г. От тях на НЗОК ще бъдат предоставени 8 млн. лв. С тях ще бъдат платени за август-октомври разходи за ваксини за рак на маточната шийка и контрол и лечение на ротавирусните гастроентерити, както и дейности за здравно неосигурени (в това число комплексно диспансерно/амбулаторно наблюдение на пациенти с кожно-венерически и психиатрични заболявания и интензивно лечение), за здравно неосигурени жени, за разликата в потребителската такса на пенсионерите.
Другите 8,1 млн. лв. са за ремонти и/или закупуване на дълготрайни материални активи от болници с над 50% държавно участие в капитала.
Междувременно кабинетът даде съгласието си са бъде увеличен капиталът на УМБАЛ "Св. Екатерина" ЕАД. Парите ще бъдат използвани за осъществяване на инвестиционните намерения на болницата за създаване на възможности за прилагане на най-съвременни и ефективни методи и технологии за диагностика и лечение, обясняват от правителствената пресслужба.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"