Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

Кратки новини

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   108   0 
Номинации за наградите на фондация "Глобални библиотеки"
През тази година за втори пореден път фондация "Глобални библиотеки - България" ще връчи годишните си награди. Номинации за наградите се приемат до 30 септември. Отличия ще бъдат присъдени в четири категории - за национална и регионална медия, за спомоществовател и за публична институция, допринесли за популяризирането на дейността на обществените библиотеки в страната. Наградата за медии в двете подкатегории - за национална и  регионална, ще се присъжда на медии, допринесли за поставянето и разработването на теми за проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки и създаването на условия за свободен достъп до информация и услуги за гражданите.

Премиера на първия спектакъл на "Спам студио"
Предстои премиерата на първия спектакъл на театрално студио "SPAM studios" - най-новото независимо арт сдружение в София. Инициатор за създаването му е Ана Батева. Тя е родена в Македония, но активно работи като театрален режисьор в България. Тя режисира моноспектакъла "Всичко на масата" от Чарлз Буковски и "Буре с барут" по Деян Дуковски. Батева е режисьор на първия спектакъл - "Кокошка", чиято премиера ще бъде на 15 септември в Нов театър НДК. В постановката засягам и темата за театъра, защото сметнах за необходимо да разкажа за проблемите му, а те са и причината да се отделим по някакъв начин, посочва режисьорката.

Робърт Редфорд се сбогува с киното
Звездата Робърт Редфорд се сбогува с 50-годишната си актьорска кариера, представяйки филма си "Старецът и пистолетът" на кинофестивала в Торонто. "Прекрасен филм за сбогом", заяви на пресконференцията легендарният холивудски актьор и режисьор. Миналата година на кинофестивала във Венеция Редфорд и екранната му половинка Джейн Фонда очароваха всички с появата си на червения килим, 50 години след първата им съвместна изява.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"