Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Караниколов ще надзирава златото и диамантите

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   155   0Министерството на икономиката да поеме регистрационния режим и контрола за лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях по занятие. Това ще стане, ако бъдат приети одобрените вчера от правителството поправки във Валутния закон.
Измененията се отнасят за минни компании, бижутерии и златарски ателиета, за заложни къщи и други търговци, които работят с благородни метали и скъпоценни камъни. В момента в регистъра на финансовото ведомство фигурират 6251 лица, но  ежегодно се вписват средно по още 400 нови търговци.
Според властта прехвърлянето на регулаторните функции към Министерството на икономиката ще допринесе за адекватното регулиране на икономическите отношения в сектора. Според сега действащото законодателство (чл.13, ал.1 от Валутния закон) Министерството на финансите извършва регистрацията и издава удостоверения на лицата, които добиват и търгуват с благородни метали и скъпоценни камъни.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"