Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Оставките и новите министри ще се гласуват в парламента без дебат

Ростислава Иванова

13. Септември 2018 , брой: 178   70   0Трите оставки и номинираните от ГЕРБ за нови министри ще бъдат гласувани днес от парламента, но без дебат. Това стана ясно вчера при гласуването в пленарна зала на седмичния дневен ред на Народното събрание, сред които двете точки липсваха. Това бе забелязано от парламентарната левица, която вчера присъства в пълен състав в очакване на важния дебат. На въпрос на депутатите от БСП каква е причината, шефката на НС Цвета Караянчева отговори, че предложението на Министерския съвет още не е постъпило в деловодството на НС.
"В дневния ред не присъстват промените в състава на правителството. Съвсем нормално е да започнем работа с една от най-важните точки", заяви от трибуната вчера зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. "Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно дали ще има промени в МС или не? Забавянето е странно. То не бяха сини каски, зелени каски", иронизира социалистът управляващата коалиция и попита "дали, случайно премиерът Бойко Борисов не е размислил".
"Няма да избягате от дебата, защото ние сме готови за него", предупреди депутатът от БСП и настоя точките да бъдат добавени, за да не се налагат всеки ден промени в дневния ред.
Два часа по-късно стана ясно, че предложението на МС за оставките най-сетне е постъпило в парламента и ще влезе като точка втора в пленарна зала в четвъртък.
Припомняме, че миналата седмица лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че депутатите от БСП вече няма да идват на работа, а ще бъдат сред народа, защото този парламент и правителство са изчерпани. Тя уточни, че левицата ще бъде представлявана в пленарна зала само от 20 народни представители. Премиерът Бойко Борисов пък поиска оставките заради трагедията край Своге на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, а за постовете им номинира депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова, зам.-икономическия министър Александър Манолев и главния секретар на МВР Младен Маринов.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"