26 Април 2024петък11:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 455

 

Арестуваха черногорски мафиот с български паспорт
В Анталия бе арестуван един от най-известните черногорски престъпни босове Йован Вукотич, който пребивавал 40 дни в Турция с фалшив български паспорт. Мафиотът бе задържан в хотелска стая. Вече е депортиран от Турция.

 

Открити над 150 мигранти край Солун
Гръцката полиция задържа над 150 нелегални мигранти в околностите на Солун. Те са открити в два камиона, в единия е имало 48 души от Афганистан, Египет, Сирия и Палестина. Един от шофьорите на камиона е избягал при спирането му от полицията.

 

68 души загинаха при атентата в Афганистан
Най-малко 68 души бяха убити, а други 128 бяха ранени, след като атентатор самоубиец се взриви сред протестиращи в провинция Нангархар,  Източен Афганистан, съобщи телевизия "Толо Нюз". Хората блокирали магистрала, за да протестират срещу назначаването на местен шеф на полицията.

 

Оставка на испанска министърка
Испанската министърка на здравеопазването Кармен Монтон подаде оставка, на фона на скандал с магистърската й диплома, съобщиха медиите. 42-годишната Монтон е получавала оценки, без да е посещавала лекции или контактувала с преподаватели в мадридския университет "Крал Хуан Карлос", където е получила магистърската си диплома. Телевизия "Ла Секста" съобщи за възможно плагиатство в дипломната й работа. Монтон отхвърли твърдения, но подава оставка, за да не злепоставя правителството.

 

Всеки 5 секунди дете умира от глад
В доклад на Организация на ООН по прехрана и земеделие (FAO) е записано, че 821 млн. души, или 1 от всеки 9 жители на Земята, гладуват, предаде БГНЕС. Директорът на Световната продоволствена програма (WFP) Дейвид Бисли изчисли, че "на всеки пет секунди по едно дете умира от глад". Като цяло броят на хората, които не могат да си осигурят достатъчно храна, нараства за трета поредна година.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ