Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

Западът с нов мотив за удари в Сирия

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   252   0Западът измисля нови основания за нанасяне на удари  в Сирия, заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя след заседание на съвета.
Той обърна внимание, че по време на заседанието на съвета западните страни са отправили предупреждения, че сила срещу една суверенна държава, каквато е Сирия, може да бъде приложена  не само заради предполагаемо използване на химическо оръжие, но и ако сирийската армия, подкрепяна от Русия и Иран, започне операция срещу терористите в провинция Идлиб. В тази връзка Небензя посъветва да не се бъркат понятията. "Говорим не за военна, а за антитерористична операция", контрира той.
Междувременно френският министър на отбраната Жан-Ив Льо Дриан призна защо Западът се бои от разгрома на джихадистите в Идлиб, предаде "Араб нюз". Десетките френски терористи от "Ал Кайда" и "Ислямска държава", както и други терористи, които се намират в Идлиб, ще се разпръснат из западните страни при едно сирийско-руско настъпление, а това създава "рискове за сигурността" на Запада, поясни той. По думите му такова настъпление ще бъде "изключително опасно".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"