28 Март 2024четвъртък11:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Божигол се върна в Първа лига

Екснационалът сравни Враца с Ню Йорк

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 41

Кметът на Враца Калин Каменов и Валери Божинов официално подписаха договора на футболиста с местния Ботев до края на годината.
"Пред камерите на национални и местни телевизии двамата си стиснаха ръцете в името на едно полезно за клуба и играча партньорство през идните месеци.
Излишно е да представяме Валери Божинов или да обясняваме колко ще бъде полезен за Ботев Враца. Със сигурност всяко негово появяване с нашия екип ще повиши интереса и към първенството в Първа лига. Медийното внимание към преговорите ни през последните седмици го доказа", похвалиха се новаците в Първа лига в официалния си сайт и поясняват, че преговорите са приключили само за 15 минути. Бившият национал, който се провъзгласи за Божигол въпреки неособената му висока резултатност, опровергал завистниците си и показал, че е изключително прям и коректен мъж.
"С него е удоволствие да се работи. Уверени сме, че ще даде всичко по силите си в името на клуба и успехите на терена. Темата с неговото привличане вече е в историята. Сега е време Божинов и всички останали футболисти на Сашо Ангелов да върнат вниманието към това, което показват на терена", допълват от врачанския клуб и призовават феновете си да подкрепят отбора при дебюта на Божинов утре срещу Витоша в Бистрица в "опашкарското дерби".
Кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на Управителния съвет на общинския ФК Ботев, коментира трансфера на звездата Валери Божинов в местния Ботев. Той обяви, че нападателят не идвал заради пари, а за да помогне на тима.
"Защо се спряхме на него ли? Защото има качествата, има класата, от която нашият отбор се нуждае. Проведохме разговори, Валери прие бързо идеята. Той не идва с огромните финансови очаквания, той идва да помогне на Ботев. Сигурен съм, че с неговите опит и класа ще помогне на Ботев да се изкачи нагоре. Той изчакваше оферти и от други отбори, затова изчакахме търпеливо. Валери заслужава да играе в големи европейски отбори и точно с тези игри във Враца сме сигурни, че ще играе отново в европейски отбори", заяви бившият заместник спортен министър.
Божинов пък в кратко интервю за Нова ТВ призна, че идва във Враца не заради пари и добри условия на живот, а заради любовта си към футбола.
"Дойде време да се отплатя на Сашо Ангелов за това, което направи за мен в миналото. Не мисля, че е крачка назад. Съдбата си знае работата. Тук съм, за да помагам на Ботев Враца. Тук е като в Ню Йорк в сравнение с града, в който живях в Китай. Тук има хубава природа и трябва да я пазим и да сме единни. Съединението прави силата. Тук съм, за да работя, а не заради друго. Трябва да оставим сърце и душа за този отбор и феновете. Ще живея във Враца, аз проблеми нямам с това", коментира Божинов. Той се присъединява към Ботев Враца като свободен агент, след като разтрогна с хърватския Риека. През 2014 г. нападателят, започнал кариерата си в Малта и Италия, поигра половин сезон в Левски и за 17 мача със синия екип вкара 7 гола.
Божинов се е заел да привлече в Ботев Вр и друг бивш национал - Владимир Гаджев.


Валери Божинов и кметът на Враца Калин Каменов подписаха договор, по силата на който нападателят ще рита в местния Ботев до Нова година
Снимка botev-vratsa.com

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ