Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Държавата да осигури заетост на хората в неравностойно положение, призоваха от БСП

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   92   0Сред акцентите в социалната политика на държавата трябва да е осигуряването на заетост на хората в неравностойно положение. Около това мнение се обединиха представители на левицата и на трудово-производителните кооперации.
Депутатите от БСП Георги Гьоков и Васил Антонов се срещнаха с председателя на Националния съюз на ТПК Стилиян Баласопулов и главния експерт "Пазарна политика" Георги Георгиев. Срещата е част от разговорите по "Визия за България".
Кооперациите да бъдат подкрепяни и законодателно, защото понякога те са единствената възможност за решаване на проблемите на хората, най-вече в малките населени места - и за работа, и за услуги, коментира зам.-председателят на социалната комисията Гьоков.
"Новият подход в засилване социално-икономическата роля на държавата е създаване на нов тип предприятия - със "социално-икономическа цел", коментира Антонов. На срещата бе обсъден и най-после внесеният от Министерския съвет Законопроект за предприятията на социалната и солидарната икономика.


Депутатите от БСП Георги Гьоков и Васил Антонов се срещната с представители на  Националния съюз на трудово-производителни кооперации

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"