Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Няма да има споразумение с държавата за царските имоти

Дума

13. Септември 2018 , брой: 178   109   0Споразумение за т.нар. царски имоти между Симеон Сакскобургготски и държавата няма как да се постигне в дадения предварителен срок от съда в Страсбург - 13 септември. Това обяви вчера адвокатът на бившия премиер Валя Гигова. Тя допълни, че държавата все още не е изпратила в съда становището си за споразумение със Сакскобургготски по казуса. Става въпрос както за двореца "Врана", така и за "Царска Бистрица".
Съдбата на "Царска Бистрица" ще се решава на последна съдебна инстанция, а на 23 август състав на Софийския градски съд отсъди, че и дворецът "Врана" е държавен, а не на наследниците на цар Борис III. Гигова обаче не се съгласи с това твърдение и повтори, че "Врана" е на династията на Кобургите, защото е частна собственост. Според нея дворецът е покупка на цар Фердинанд, който след това е придобит по давност от цар Борис III и следва да бъде получен от наследниците му Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза.
За двореца на княз Батенберг в центъра на София адвокат Валя Гигова обясни, че държавата е заплатила за него и за всички други дворци, които са построени от Батенберг, затова тяхната собственост е държавна.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"