Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Живот

Взехме 2 медала на Световния шампионат по стрийт фитнес

Дума

14. Септември 2018 , брой: 179   251   0Нов повод за национална гордост ни дадоха представителите на България в Световния шампионат по стрийт фитнес, който се проведе тези дни в Москва. След усилена подготовка Цвети Станева стана втора, а Стефан Еротеев завоюва бронзов медал. Двамата 17-годишни спортисти се върнаха в родината, за да вземат участие в още една спортна надпревара - Международен стрийт фитнес турнир, който се провежда за първи път у нас.
Събитието е част от World Cup WSWCF и е организирано от SPF Bulgaria, спортен клуб Street Workout Bulgaria и WSWCF. Атрактивната надпревара ще се проведе на 14 и 15 септември на водната сцена на столичния Paradise Center. Публиката ще се наслади на невероятно шоу, посветено на силата, а входът е свободен.
Най-популярните български спортисти ще направят вълнуващи демонстрации по стрийт фитнес днес от 10 ч., а утре по същото време ще започне самият турнир, който се очаква да продължи до късно вечерта. Участие в битката ще вземат не само най-добрите ни спортисти, но и много атлети от различни европейски държави. Победителят в  надпреварата ще се класира за участие в големия финал в края на годината в Кайро, Египет, и ще спечели специална награда от Goto Jewellery and Diamonds.
"Стрийт фитнесът е спортът на обикновените момчета и момичета от квартала. Практикувайки го, те стават популярни сред връстниците си и получават възможност за спортна реализация. Този спорт има и силна социална роля, тъй като държи тийнейджърите далече от пороците на века, далече от алкохола и наркотиците", сподели председателят на Street Workout Bulgaria Йордан Йовчев.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"