Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Култура

"Остров за двама" спечели конкурса за любовна лирика "Горчиво вино"

Дума

14. Септември 2018 , брой: 179   331   0В рамките на културната програма на провеждащата се в момента Алея на книгата в София, в пешеходната част на бул. "Витоша", бяха връчени наградите на Петия национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино". Председателят на журито - литературният критик и издател Пламен Тотев, връчи първа награда (диплом и договор за издаване на книга) на Димитър Христов за стихотворението "Остров за двама". Втора награда си поделиха Паун Гашев от Петрич за "Божието наказание" и младият Даниел Тунев от София за "Живеем сякаш нещо оцелява". Трета награда получиха Виктория Катранова за "Остани по душа" и Деница Ангелова от с. Хърлец, обл. Враца, за "Горчи ми само". Конкурсът е организиран от НЧ "Братя Миладинови-1914" в Петрич, родния град на Евтим Евтимов, а в същото читалище поетът работи като секретар в младите си години.
Популярни поети се включиха в литературното четене в памет на Евтим Евтимов. Маргарита Петкова бе аплодирана за своите "Писмени показания на Червената шапчица". Добромир Банев прочете ново стихотворение, посветено на  Евтимов. Също посветена на големия поет творба рецитира близкият му приятел и събрат по перо Матей Шопкин. Стихотворение от изящната си книга "Пясъчна роза" представи Катя Кремзер.
Пламен Тотев обяви и започването на тазгодишното издание на Международния конкурс "Лирични гласове", създаден от Романьола Мирославова, спътница в живота и творчеството на Евтим Евтимов.

Снимка Стефан Тотев

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"