Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Култура

Йордан Камджалов и Нева Кръстева откриват безплатна музикална академия

Дума

14. Септември 2018 , брой: 179   168   0"Не може да се остойности безценното, както въздухът и водата следва да се полагат като неизменни природни дарове на всяко човешко същество, така и образованието е време да си припомним, че е дар, който сме получили и следва да дарим на жадните за истинско познание", каза световноизвестният диригент Йордан Камджалов по повод предстоящото през ноември начало на "Aкадемия музика". Новата образователна платформа е по негова идея, разработена съвместно с прочутата органистка, професор Нева Кръстева, чийто възпитаник е самият маестро Камджалов.
Участниците ще получат напълно безвъзмездно качествено знание, като целта е да създадем  усещане за образованието като за нещо актуално и модерно. И ако своеобразната "Aкадемия музика", която инициираме от този сезон, успее да запали пламъка към познанието, целта ще е изпълнена, посочва маестрото.

Проектът ще започне на 17 ноември и ще продължи девет уикенда до юли 2019 г., като ще се осъществява веднъж в месеца в "Сити марк арт център" (бившото кино "Левски"). Всички ще имат свободен достъп до репетициите през сезона 2018/2019 г. на Genesis Orchestra и на хора на Музикалната лаборатория за човека - два от най-вълнуващите състави в България в момента по думите на Камджалов. Те подготвят концерти във Виена, Мюнхен и Лондон през новия сезон.
Преподаватели ще са българи и чужденци - експерти в своите области. Обучението ще е безплатно. Форматът е отворен за хора от 16-годишна възраст, без горна граница и без изисквания за предварителна подготвеност. Крайният срок за записване е 21 септември на имейл education.fyk@gmail.com 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"