Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Боширов и Петров били туристи

Дума

14. Септември 2018 , брой: 179   288   0Александър Петров и Руслан Боширов обявиха в интервю за руската държавна англоезична телевизия RT, че това са техните истински имена и че двамата са ходили като туристи в английския град Солсбъри през март, когато беше извършено нападението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.
Те потвърждават, че те са заснетите на снимките, разпространени от британските власти, но отричат да са агенти от руските специални служби и че имат нещо общо с отравянето на Скрипал.
Те били ходили в Солсбъри по съвет на приятел и останали там само в рамките на един час. Сега обаче се страхували да излязат извън Русия заради европейската заповед за арест и издадената Червена бюлетина от Интерпол за техния арест, издадени по искане на Великобритания.
"Ние пристигнахме в Солсбъри на 3 март... Разбира се, ние ходихме там, за да видим Стоунхендж, Стария Сарум, но не можахме да го направим, защото имаше киша навсякъде. Градът беше покрит от тази киша. Намокрихме се, качихме се на най-близкия влак и се върнахме в Лондон... Не останахме повече от час в Солсбъри", твърдят двамата.
На следващия ден обаче - 4 март (когато беше извършено нападението) - те се върнали в Солсбъри, защото в Лондон всичко се било разтопило и времето било много хубаво. "Отидохме там отново, за да видим Стария Сарум и катедралата, като решихме да го свършим на 4 март", посочи Петров, но отрича да са носили новичок със себе си.  
Руският президент Владимир Путин не е разговарял с Петров и Боширов, уточни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, добавяйки, че руските власти не са предприели никакви действия срещу двамата.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"