20 Април 2024събота14:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Млади активисти от БСП питаха какво е социализмът

Правили сме грешки, но партията има и много успехи, категорични бяха ветераните

/ брой: 162

автор:Павлета Давидова

visibility 1817

За достиженията и проблемите на социализма и държавната политика по онова време бяха основните въпроси, които млади социалисти зададоха вчера на по-опитни членове на БСП.
Дискусията на поколенията бе инициирана от младежката партийна организация "Клуб Знание" и дискусионния клуб "Георги Кирков". Модератор бе социологът Юрий Асланов, а сред гостите бяха председателят на Софийската организация на БСП и депутат от КБ Румен Овчаров, бившият зам.-министър на образованието Ваня Добрева, много ветерани и младежи от БСП.
Младите напомниха, че левицата често е свързвана с 45 год. "авторитарна политическа система", и обясниха, че заради това се интересуват от миналото. "Днешната система по-малко авторитарна ли е, само сред комунистите ли е имало извращения", питаха те. Младите иронично коментираха, че доста хора днес също определят настоящето правителство като тоталитарно.
По-възрастните представители на БСП пък призоваха младите да наблегнат на теоретичните знания. Партията е правила своите грешки, но е постигнала много успехи, бе общото мнение на опитните дейци на партията.
Не трябва да се концентрираме само в миналото или в бъдещето, допълни Румен Овчаров. "Важно е да се взимат решения, съобразени с настоящето. Не бива да се срамувате, че сте от БСП. Когато дойдоха на власт, социалистите в България изпълниха обещанията си, а даже и повече", обърна се към младите депутатът.
"Вярно е, че отричаната "комунистическа" партия ограничаваше свободата, но това бе за сметка на социалната държава. Имаше безплатно здравеопазване. Образованието пък бе задължително, а сега само се води. Трудът не бе право, а задължение, нямаше безработица", включи се в анализа Юрий Асланов. Критики към сегашните управляващи отправи и Ваня Добрева, която отново припомни почти нулевата част от бюджета, която ГЕРБ отделя за наука и образование. Така не сме конкурентноспособни, Бойко Борисов ни обрича на бедност и безперспективност, а младите хора като вас напускат България и си търсят късмета в чужбина, каза тя.
Участниците в дискусията се съгласиха, че подобни разговори трябва да се провеждат по-често, като по този начин младите ще бъдат по-подготвени да поемат управлението на БСП.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ