19 Май 2024неделя05:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трета награда "Еми" за "Игра на тронове"

Предложение за брак открадна вниманието от удостоените с престижните отличия на Американската академия за телевизионно изкуство и наука

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 609

"Игра на тронове" на американската кабелна телевизия HBO за трети път бе удостоен с "Еми" за най-добър драматичен сериал. Сагата, която следва историята на фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед", имаше общо 22 номинации. Отличието бе връчено на 70-ата церемония в Лос Анджелис за наградите на Американската академия за телевизионно изкуство и наука, която се проведе в "Майкрософт тиътър" в Лос Анджелис.
В категорията за най-добър комедиен сериал отличието грабна "Прекрасната г-жа Мейзъл" на Амазон - история за еврейска съпруга, мамена и изоставена от мъжа си, която започва нов живот и поражда скандал. Наградата за най-добър минисериал взе продукцията на канала FX "Убийството на Джани Версаче".
Британката Клеър Фой бе удостоета с "Еми" за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята й на младата кралица Елизабет II в "Короната". Продукцията на стрийминг канала Нетфликс стана трамплин за 34-годишната красавица, участвала преди това в телевизионни филми. Матю Рис получи статуетката за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята му в "Американците" - сага за съветските шпиони от КГБ в САЩ през Студената война, чийто шести и последен сезон завърши през пролетта.
Танди Нютън се зарадва на отличието за най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал за участието й в "Западен свят". Еквивалентът на наградата при мъжете бе присъден на Питър Динклидж за "Игра на тронове".
За най-добра актриса в комедиен сериал бе обявена Рейчъл Броснахън за "Прекрасната г-жа Мейзъл". Аналогична статуетка при представителите на силния пол отиде при Бил Хейдър за "Бари". Хенри Уинклър получи отличието за най-добър актьор в поддържаща роля в комедиен сериал за "Бари". Алекс Борстейн взе същия приз при актрисите за "Прекрасната г-жа Мейзъл".
При минисериалите за най-добър актьор бе обявен Дарън Крис за "Убийството на Джани Версаче", а за най-добра актриса - Реджина Кинг за "Седем секунди". В поддържащите роли там бяха отличени Джеф Даниълс и Мерит Уивър за "Забравени от бога".
За режисура за драматичен сериал бе отличен Стивън Долдри за "Короната", а за комедиен сериал Ейми Шърман-Паладино за "Прекрасната г-жа Мейзъл".
Церемонията на 70-ите награди "Еми" обаче се открои не толкова с отличията, колкото с предложение за брак, отбелязва АФП. Глен Уайс досега е имал 13 статуетки "Еми", но почти е неизвестен извън Холивуд. Сега той получи 14-и приз за режисурата му на последната церемония за наградите "Оскар". При излизането си на сцената се обърна към приятелката си с предложение за брак.
Любопитното бе, че по време на връчването на "Еми" не беше споменат Доналд Тръмп. Това се случва за първи път на подобни церемонии, откакто той бе избран за президент. Досега всяко раздаване на отличия в САЩ бе повод за критики по негов адрес.
Като цяло на юбилейното тържество по връчване на "Еми" големите победители бяха каналите Нетфликс и HBO, които получиха по общо 23 награди в различни категории, отбелязва Ройтерс. Досега HBO в продължение на 16 години печелеше най-много статуетки.


Глен Уайс на колене пред приятелката му

Снимки БГНЕС

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1108

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1215

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1082

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1299

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ