29 Март 2024петък06:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гърция ще обнови парка от F-16

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 1098

Американската корпорация "Локхийд Мартин" е започнала работа по модернизацията на наличните гръцки изтребители F-16 до версията F-16V "Вайпър" ("Пепелянка"), съобщи сайтът Warpost.ru. Гръцкото министерство на отбраната е планирало да бъдат модернизирани 123 F-16 от общо експлоатираните към момента 155 изтребителя от този модел (общо за периода 1988-2010 г. Гърция е получила 170 машини) от четири модификации. Сега обаче става ясно, че модернизация ще преминат само 85 самолета.
Процесът на модернизация ще продължи четири години на територията на Гърция - две години ще се разработва прототипът и интеграцията на новите системи, една година собствено техническото обновяване и още една за преподготовка на летците. От "Локхийд Мартин" казват, че след модернизацията от старите самолети щял да остане само фюзелажът. Според американците F-16V щял да бъде най-високотехнологичният боен самолет от четвърто поколение. Най-голямото отличие ще бъде новият радар с фазирана антенна решетка APG-83 SABR, който ще открива целите далеч по-рано от предишните модификации на F-16. Самолетът ще има и нов бордови компютър с по-голяма производителност и автоматична система за отклоняване от сблъсък в случай, че пилотът загуби съзнание.
Разработеният във втората половина на 70-те години F-16 е един от най-произвежданите модерни изтребители с над 4500 произведени до момента машини. Той е на въоръжение в 25 страни. Модификацията "Вайпър" бе показана за пръв път през 2012 г. на авиосалона в Сингапур. Според представители на "Локхийд Мартин" всички предишни модификации на F-16 могат да бъдат обновени да равнището на F-16V.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ