28 Март 2024четвъртък12:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 547

Кипър и Египет се свързват с подводен газопровод
Кипър и Египет ще се свържат с директен подводен газопровод съгласно междудържавно споразумение, подписано вчера в Никозия от енергийните министри на двете страни, предаде БНР. Бъдещото съоръжение ще даде възможност за първия износ на природен газ от Източното Средиземноморие към ЕС. Това е първото международно газово споразумение в Източното Средиземноморие, което е в съответствие със стандартите на ЕС.

Заев отлетя за САЩ

Македонският премиер Зоран Заев замина на официално посещение в САЩ, където ще бъде приет от вицепрезидента Майкъл Пенс. Срещата между двамата ще стане само няколко дни след посещението на американския министър на отбраната в Скопие Джеймс Матис, който обсъди с домакините си напредъка на Република Македония към НАТО.

ЦИК на Русия иска повторни избори
ЦИК на Русия настояват да се повторят изборите за губернатор на Приморския край (Далечния изток) заради нарушения във вече произведения вот, предаде ТАСС. Той бе спечелен от действащия губернатор Андрей Тарасенко от "Единна Русия", който е подкрепян от руския лидер Владимир Путин. Той победи кандидата на комунистите Андрей Ишченко. Но компартията представи неопровержими данни за нарушения. ЦИК заяви, че вотът трябва да се повтори до три месеца.

Папата: Сексът е голям дар от Бога
Папа Франциск заяви пред младите французи, че "сексът е голям дар от Бога" и трябва да е плод на страстна любов между мъжете и жените, а не тема табу. Светият отец призова група млади католици от гренобълската епархия да защитят своята сексуалност от порнографията и други изкушения, които разделят секса от любовта. По думите му сексът "има две цели: изразяване на любов и създаване на живот".




Снимка БГНЕС
Тропическият циклон "Флорънс" е изхвърлил тази яхта на брега на щата Северна Каролина. Броят на жертвите му нарасна до 32 души, сред които две бебета. Над 27 000 жители на Северна и Южна Каролина се намират във временни убежища. Стотици хиляди домакинства остават без ток


Снимка БГНЕС
Испански пенсионер пострада при вчерашната демонстрация пред парламента в Мадрид с искането за достойни пенсии. Протести за по-високи пенсии в иберийската държава продължават вече няколко месеца 







 

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ