28 Март 2024четвъртък12:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НС одобри рокадите в кабинета след тричасови дебати

/ брой: 184

автор:Ростислава Иванова

visibility 1039

Сагата с рокадите във властта приключи вчера след тричасови дебати в парламента. Без гласовете на БСП и ДПС мнозинството в Народното събрание и "Воля" на Веселин Марешки одобриха промените в Министерския съвет, поискани от Бойко Борисов заради трагедията край Своге. Росен Желязков бе избран за транспортен министър на мястото на Ивайло Московски, депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова смени регионалния министър Николай Нанков, а главният секретар на МВР Младен Маринов стана вътрешен министър на мястото на Валентин Радев. Новите министри положиха клетва пред парламента. От управляващите само партия НФСБ на Валери Симеонов очаквано гласува "против" оставките на досегашните министри и в същото време подкрепи тримата нови, предложени от ГЕРБ.
Премиерът отново не присъства в Народното събрание - този път поради участие в неформалната среща на държавните и правителствените ръководители на ЕС в Австрия. Това стана причина лидерът на левицата Корнелия Нинова да не се изкаже по време на дебатите. "Продължаваме да смятаме, че целият кабинет трябва да подаде оставка. Персоналните промени не променят политиката. Правителството вреди на България и трябва да си ходи цялото", заяви по-късно Нинова пред журналисти в НС. "Ще се изкажа, когато премиерът Бойко Борисов дойде. Оттук нататък ще дебатирам с него", отсече тя.
В началото на заседанието от левицата заплашиха зам.-председателя на парламента Емил Христов от ГЕРБ със скандал, който може да му струва поста, ако не позволи кандидатите за министри да участват в дебата. Гербаджията обаче  категорично отказа. Социалистите искаха да получат отговори на въпроси за заобикалянето на Закона за обществените поръчки от БДЖ, концесията на летище София, следващия главен секретар на МВР, състоянието на пътната инфраструктура и поръчките за строителство към едни и същи фирми.
В същото време водещият отне думата заради просрочено време на депутатите от БСП Весела Лечева и Дора Янкова. "Отново на едни оратори на трибуната времето не се брои, докато на други се спира микрофонът", протестира зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков, като визира шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.





 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ