03 Май 2024петък15:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В Монтанско отбелязаха 95 години от Септемврийското въстание

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 1001

Централният площад в Монтана от години не бе виждал такова честване на годишнина от Септемврийското въстание, както в изминалата неделя. Десетки хора се поклониха пред подвига на септемврийци и отбелязаха 95 години от героичната им саможертва.
Подемаме кампания да възобновим всички поругани паметни знаци, заяви лидерът на Областния съвет на БСП в Монтана Пламен Младенов. Социалистите от района поискаха да бъде възстановен и паметникът на Поп Андрей, който бе демонтиран след 1989 г.
"Без подвига на септемврийци Европа щеше да е различна. Буржоазната олигархия си е служила с набор терористични действия и днес живеем във време на голяма опасност, когато омаловажават подвига на септемврийци и обявяват за герои съмишлениците на Хитлер и Мусолини и техните политически бащи", обяви в словото си членът на ИБ на БСП Атaнас Зафиров.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на ПЕС Сергей Станишев и шефът на пловдивската структура на партията Георги Гергов изпратиха поздравителни адреси.
Честването бе уважено и от председателя на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов и бившия председател на БСП Михаил Миков.
Ден по-рано честванията по традиция бяха открити във Вършец. Те бяха открити от председателя на общинското ръководство на БСП във града Атанас Маджарски. "В знаменателната 1923 година, през септември, работниците и селяните въстанаха с чук и сърп в ръка в първото в света антифашистко въстание. Героите-септемврийци не са забравени, защото след победата над хитлерофашизма през 1945 г., цял свят заклейми фашизма!", заяви той. Страшимировият стих "Клаха народа, както и турчин не го е клал" е най-вярната оценка за събитията, категоричен бе Маджарски.


снимки Николай Белалов

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 942

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 856

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 956

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1105

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 954

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 890

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1090

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 916

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1018

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ