24 Април 2024сряда07:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спорът между "Кауфланд" и "Юниливър" се пренася у нас

/ брой: 187

автор:Дума

visibility 955

Една от най-големите търговски вериги в Европа - германската "Кауфланд", и един от най-големите производители на потребителски стоки в света - "Юниливър" , влязоха в търговски спор за цените на продаваните стоки. Това доведе до скъсване на взаимоотношенията им, което ще засегне и българския пазар. В началото на септември веригата реши да свали от продажба 480 продукта на "Юниливър" в Германия заради  рязкото и драстично едностранно повишаване на цените на артикулите.
Новото предложение съдържа условия, които не ни позволяват да предлагаме на нашите клиенти наред с големия избор и високото качество и най-добрата цена. Това са основни обещания, които даваме на нашите клиенти, се казва в прессъобщение на "Кауфланд". От "Юниливър"  отказаха коментар с мотива, че водят преговорите със своите партньори насаме.
Вече става ясно, че веригата ще ограничи продажбите не само в Германия, но и на други пазари, сред които и българския. Като първа стъпка "Кауфланд" спира поръчките на продукти на "Юниливър" в Чехия, Словакия, Хърватия, Полша, Румъния и България, става ясно от отговор на компанията на запитване на Money.bg.
Портфолиото на "Юниливър"  у нас е значително по-голямо, като включва познати марки в различни типове продукти. Сред хранителните са марки като чайовете "Липтън", олиото "Калиакра", бульоните "Кнор". Сред брандовете за почистване на дома са "Доместос", а сред тези за лична хигиена най-популярният у нас е "Дав". Засега на българския пазар ще бъде прекратено повторното зареждане на 16 артикула от марката омекотители "Коколино", става ясно още от отговора на "Kауфланд". От веригата посочват, че ще осигурят алтернатива на спрените от продажба продукти чрез други силни марки.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ