26 Април 2024петък06:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ограничават местата за изява на уличните музиканти

/ брой: 188

автор:Деси Велева

visibility 896

Рестрикции за уличните музиканти въвежда Столичната община. Те вече ще могат да се изявяват на строго определени места след разрешение на районния кмет, а след това и с позволението на кмета Йорданка Фандъкова. Това решиха общинските съветници вчера с приемането на дългоочакваната Наредба за обществения ред. Тя се обсъжда от повече от година, но заради непрекъснати критики, бе променяна и отлагана неколкократно. Така от първоначалните 30 страници с текстове, тя драстично намаля до 6 страници правила.
Най-обсъждани бяха ограниченията, които се въвеждат за уличните музиканти, както и възможните проблеми, които ще имат хората, свирещи на музикални инструменти в домовете си. Тези текстове бяха сериозно разкритикувани от Венци Мицов от "Политическа група 5". Който свири на кларинет в събота, трябва ли да иска разрешение от общината, попита той и се възмути, че се приравнява шум от бормашина и звук от музикални инструменти. "Малкият Иванчо, който се готви за конкурс по тромбон, и чичо Георги с флекса, са нещо различно", категоричен бе Мицов.
Общинските съветници от БСП се въздържаха от подкрепа на наредбата. Лидерът на групата Калоян Паргов призова към повече контрол по изпълнението на новите правила. Той настоя и да се отделят повече средства за видеонаблюдение. Според Паргов поставянето на камери във всеки вход на жилищните блокове ще струва около 1000 лева, а в бъдеще видеонаблюдението би могло да е свързано директно с полицейските управления. Така няма нужда да се правим на герои от "Ну погоди" и патрулките да харчат пари за бензин, като обикалят около блоковете, коментира още Паргов.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ