19 Април 2024петък19:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В Брюксел глобяват по 350 евро за най-мръсните дизелови двигатели

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 62

Шофьорите на най-силно замърсяващите автомобили с дизелови двигатели вече ще бъдат глобявани от Брюксел с 350 евро, след като на 30 септември изтече "гратисният период", съобщава Euractiv. Ще бъде глобяван всеки, който шофира дизелови автомобили Euro 0 и Euro 1 в Брюксел и региона на града. Регулацията на нискоемисионната зона на столицата на ЕС стана закон в самото начало на годината, като беше предоставен 9-месечен преходен период, за да могат шофьорите да се приспособят към новите правила. Правителството обяви, че ще позволи на хората да предприемат мерки за промяна или подмяна на превозните средства или промяна в навиците им на шофиране, като в рамките на една година обаче могат да бъдат наложени максимум 4 глоби.
От вчера и Италия забрани движението на дизеловите превозни средства от по-стар модел. Ограничението ще обхване над 3 милиона превозни средства. На първо време забраната влиза в сила за периода от октомври до април в областите Ломбардия, Пиемонт, Емилия Романия и Венето, което практически е цялата северна част на Апенините. Блокирани са всички превозни средства със стандарти за вредни емисии Евро 1, 2 и 3. В областта Емилия Романя няма да могат да се движат и дизеловите превозни средства от категория Евро 4. Бензиновите автомобили, категория Евро 0, също са ограничени за движение в този период и част на Италия.
Германското правителство съобщи, че се подготвя да обяви нов кръг мерки за намаляване на замърсяването от дизеловите автомобили, предаде ДПА. Говорител на министерството на транспорта каза, че ведомството ще обяви начин за решаване на дизеловия проблем, заради който в няколко германски града бяха издадени забрани за по-старите дизелови автомобили, тъй като причиняват високи равнища на замърсяване с азотен оксид. Вестник "Билд" пише, че германските автомобилопроизводители предлагат схема, при която дават премия от 3000 до 10 хил. евро при замяна с по-нов модел кола. Министерството на транспорта не е потвърдило или отхвърлило информацията.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ