19 Април 2024петък12:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Високи цени на петрола ще навредят на доходите

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 42

На фона на растящите цени на петрола за пръв път от 2014 г. се заговори за завръщане към нивата от 100 долара за барел. В очакване на санкциите срещу Иран цената на петрола достига нови рекорди и котировките на брента надминаха 83 долара за барел.
Страните износители ще натрупат грандиозни печалби, които ще влязат както по сметките на компаниите, така и в държавната хазна. Страните вносители, напротив, ще понесат загуби: инфлацията ще нарасне, а търсенето ще пострада.
Високите цени на петрола ще навредят на семейните доходи и на потребителските разходи, но ефектът няма да бъде еднороден. Европа е уязвима, защото много страни от Стария континент са вносители на петрол. Китай е най-големият вносител на "черно злато" в света и по тази причина е заплашен от скок на инфлацията.
Щетите за световния растеж ще се окажат по-продължителни, ако цените на нефта се задържат на нива над 100 долара. Как световната икономика ще се справи с петрола за 100 долара? Анализаторите на "Блумбърг" са установили, че петролът за 100 долара ще донесе на световния растеж повече вреди, отколкото ползи.
За да се подхлъзне световната икономика на петролното петно, цената на барела трябва да бъде много по-висока", се казва в доклад, изготвен от икономисти начело с Джейми Мюрей. Анализаторите на "Голдман Сакс" прогнозират, че нивото от 100 долара така и няма да бъде преминато.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ