27 Април 2024събота01:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-много поскъпват имотите в софийските "Дружба" и "Овча купел"

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 57

Пазарът на недвижими имоти в София премина пика си - строителните предприемачи коригират надолу цените, а купувачите не бързат да купуват на всяка цена, показват наблюденията на "Адрес". Ръстът на цените спрямо края на миналата година е средно със 7,7% като бум на поскъпването има в смятаните доскоро за неблагоприятни за живеене райони, каквито са "Дружба" - 12,59% ръст, и "Овча купел" - 11,52%. Наличието на метро и близостта до офис зоните на Цариградско шосе и в Бизнеспарка в първия и строителството на метродиаметър към втория и разположения там Нов български университет обуславят двуцифрения ръст на цените в двата квартала, коментира изпълнителният директор на "Адрес" Георги Павлов. Освен това и на двете места има и добри нови инвестиционни проекти, добави той.
Експертите на компанията очакват до края на 2018 г. цените да се задържат стабилни, а поскъпване да има само в предпочитаните райони и за конкретни жилища.
Купувачите разчитат вече на до 100% финансиране от банките, като често съчетават жилищен с потребителски кредит, за да компенсират съучастието в ипотеката, сочат данните на компанията. Около 62% от покупките са на жилища за над 70 хил. евро, които са и с най-висок ръст спрямо третото тримесечие на 2017 г. - с 12%. Увеличават се и покупките с инвестиционна цел. Сметките показват, че доходността от недвижим имот е около 4%, а от депозит - под 1 на сто при инфлация 3.5%.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ