27 Април 2024събота02:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Визия за България"

В Стрелча питат за ниската изкупна цена на розите

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 550

Ниската изкупна цена на розите се оказа проблем, свързан с поминъка в Стрелча. Депутатът от БСП Николай Бошкилов припомни, че социалистите настояваха да се приеме Закон за розата точно по време на розобера, но това така и не се случи. Именно такива казуси са основният мотив във Визията да залагаме на повече държава във всички сектори, но не държавата на Борисов, а държава, която мисли за всичките си граждани, допълни колегата му Александър Симов.
Жена от Стрелча се оплака, че лекарите са превърнати в чиновници. Затова във "Визия за България" е предвидена промяна в статута на лечебните заведения, както и промяна във философията на управлението и функционирането на НЗОК, подчерта депутатът Илиян Тимчев. Той обясни, че НЗОК трябва да бъде независим орган, който определя цените на клиничните пътеки и има контрол над здравната карта, която трябва да блокира приема на пациенти, с цел източване на касата. "Когато здравните заведения престанат да бъдат търговски дружества, ще се върне призванието на лекаря да лекува пациентите", смята Тимчев.
Жителите на Сърница също се оплакаха от липсата на перспектива за младите хора в района, където "Визия за България" бе представена от Николай Тишев и Георги Андреев. Хората предложиха на депутатите в раздел "Регионално развитие" Пазарджишко да бъде включено с дървообработване като основен поминък. Според тях освен програма за развитие на Странджа-Сакар трябва да има такава и за Родопите. Георги Андреев обеща препоръките да бъдат включени във Визията.
Сърница се оказа поредното населено място с проблеми в здравеопазването. Когато се наложи да търсим спешна помощ, трябва да пътуваме 50 км, оплакаха се местните. Николай Тишев обясни, че точно заради такива казуси във Визията се настоява за действащи общински и окръжни болници.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ