Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Бизнесът изрази несъгласие с отпадането на тавана за пенсиите

Дума

9. Октомври 2018 , брой: 195   101   0Декларираме категоричното си несъгласие с провеждането на сепаративни срещи със синдикалисти, зад гърба на национално представителните организации на работодателите и други компетентни органи, с правомощия да провеждат политиките в областта на държавното обществено осигуряване (ДОО). Това заявяват от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) по повод оповестените намерения за отпадане на тавана за новите пенсии от началото на 2019 г. и за рязко повишаване на т. нар. максимален осигурителен доход от 2600 на 3000 лв.
Бизнес организациите искат незабавна среща с участието на премиера, министъра на финансите, министъра на труда и социалната политика и управителя на НОИ.
Според работодателите намеренията за промени са приети  в условията на популистки нагласи преди провеждането на изборите за ЕП и за органи за местно управление, под синдикален натиск, без необходимата оценка на въздействие, без обществени и експертни консултации, включително с организациите на пенсионерите и други заинтересовани страни.
Представителите на бизнеса настояват Съветът на управляващата коалиция да обсъди незабавно всички негативни последици и да заяви отказ от прокарване на съответните решения в хода на приемане на държавния бюджет и бюджета на ДОО.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"