30 Април 2024вторник07:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фестивал на бъчвата пред кметството в село Врачеш

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 911

Фестивал на бъчвата ще се проведе на 13 и 14 октомври пред сградата на кметството в село Врачеш (Горния площад). Събитието се организира за втора поредна година.
Майсторите на бъчви ще изложат своята продукция на специални щандове. Като част от програмата посетителите ще имат възможност да наблюдават демонстрация на цялостния процес по изработката на една бъчва - от оформянето на суровия дървен материал до сглобяването на крайния продукт.
Организаторите от община Ботевград, кметство в село Врачеш и Народно читалище "Събуждане 1985" са подготвили богата музикална програма, като за доброто настроение на посетителите ще се погрижат световноизвестният цигулар Хари Ешкенази, народната певица Елена Сотирова от хор "Космически гласове" и Райко Кирилов.
В тържеството ще се включат и над 200 участници от читалищата на Етрополе, Правец, Трудовец, Скравена, Литаково и Врачеш, както и Литаковската духова музика. Тематична викторина с награди, кулинарна изложба и състезателни игри включва още програмата на събитието.
Ботевградското село Врачеш е едно от най-големите в Софийска област, където над 50 местни фамилии изкарват прехраната си чрез бъчварския занаят, а продукцията им се продава на три континента.

БСП успя да запази работните места в мините

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 81

"Боташ" не иска прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 81

Новите двуетажни влакове пристигат през 2026 г.

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 81

Fitch очаква политическата криза пак да отложи еврото

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 81

Хиляди испанци подкрепиха Санчес

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 81

Нелегални мигранти с менте лични карти

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 81

САЩ и Китай трябва да са партньори

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 81

Накратко

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 81

Загинал на работа

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 81

Маските паднаха

visibility 414

/ брой: 81

Украйна – камикадзе на САЩ

автор:Юри Михалков

visibility 426

/ брой: 81

БСП е алтернатива за развитието на България

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 81

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ