04 Май 2024събота09:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Интервю

№6 в бюлетината

Стефани Тодорова: Обещавам само изпълними неща за Столетово

По-добри условия за децата и младежите, както и ремонт на "Кьошка", са приоритетите на кандидата за кмет от БСП

/ брой: 196

автор:Павлета Давидова

visibility 203

Стефани Тодорова е на 22 години и има 2-годишен син. Тя е кандидатът на БСП за кмет на карловското село Столетово и се състезава под номер 6. На въпросите защо е избрала БСП за своя партия, със смях отговаря - "И аз, и синът ми сме родени на 9 септември, как да не съм социалист". Младата жена работи във ВМЗ - Сопот, но е и студентка. Следва в Университета по хранителни технологии в Пловдив, избрала си е специалност, свързана с карловския регион - Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката.

"Радвам се, че има млади, амбициозни и активни хора, готови да работят за развитието на Столетово"

"Искам да променя каквото мога и каквото трябва"

- Какво провокира млад човек като вас да се захване с политика и дори да се кандидатира за кмет?
- Аз съм от село Столетово, познавам проблемите, с които се сблъскваме всички там. Имам желание с каквото мога да се опитам да променя нещата към по-добро. Ясно ми е, че няма как всичко да стане, решението е всички заедно да работим и да дадем каквото можем от себе си.
Готова съм да предложа реален план за подобряване на условията на живот, да върнем надеждата и желанието на младите хора да градят своето бъдеще тук. Аз искам да живея и работя в Столетово, искам детето ми да отрасне в селото.
- Кои са най-належащите неща, които трябва да бъдат решени от кмета на Столетово?
- За всички е ясно, че основен проблем в селото е лошата пътна инфраструктура. Нереалистично е обаче някой да обещае, че ще реши този проблем само за една година, колкото ще бъде кметският мандат до провеждането на редовните избори. Затова и този проблем не е записан в предизборните ми ангажименти.
Включила съм шест приоритета, за които смятам, че е възможно да бъдат реализирани. Като майка на малко дете за мен е важно детските площадки в селото да бъдат ремонтирани и обезопасени. Съоръженията са доста стари, имат нужда от подмяна и поправка. Няма как децата да си играят безопасно. Тази точка ми е приоритет, защото е важна.
- Кои са другите неща, които бихте искали да реализирате?
- Трябва да помислим и за младежите, за заниманията им в свободното време и как да направим селото привлекателно за тях. Имаме спортна площадка в доста лошо състояние, там има нужда от корекции. Имаме и спортна зала, на която един освежаващ ремонт и закупуване на оборудване биха се отразили много добре. Може да започнем с тези неща, има и още много да се свърши, но все пак трябва да се тръгне отнякъде.
На центъра има беседка, която е най-старата постройка в село Столетово. Наричаме я "Кьошка". Сутрин бабите пият кафе на центъра, правят си "Седянка". Мястото е знаково за селото. Смятам, че е важно и "Кьошка" да бъде ремонтирана и обезопасена.
- Смятате ли, че ще успеете да свършите всичко това само за година?
- Смятам, че предлагам на хората само нещата, които мога да извърша за толкова кратък период. Опитах се да бъда реалистична в поставените цели. Затова и нямам дълъг списък с предизборни ангажименти.
- Досегашният кмет доста бързо се отказа от поста, затова се стигна и до частичния вот... Не се ли опасявате, че и на вас може да ви омръзне или пък да намерите други приоритети?
- Не смятам, че ще ми омръзне или че ще се откажа. Имам желание да работя, искам да дам своя принос за развитието на Столетово и смятам, че мога да го направя. Целта ми е да помогна на хората, не смятам, че това може да се промени и да ми омръзне.
- Колко души живеят в Столетово?
- Малко над 600 са.
- Как един млад човек може да бъде полезен за населеното място, в което живее?
- Просто трябва да бъде инициативен, просто трябва да бъде човек, както и да иска да помага. Само тогава всичко ще върви както трябва.
- Какъв е начинът млади хора като теб да останат в родното си място? Смяташ ли, че с кандидатирането си за кмет може да провокираш и други да последват примера ти?
- И без моята провокация дори в моето село има такива хора - млади, амбициозни и активни, готови да работят за развитието на Столетово. Радвам се, че има хора, които помагат и правят каквото могат не само за да продължи да съществува селото, но и да се развива, да става по-хубаво и приятно за живеене.
- С какво се занимавате?
- Работя във ВМЗ в Сопот, съчетавам го и с учене - студент съм в задочна форма на обучение в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Специалността ми е Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката.
- Защо избрахте тази специалност?
- Смятам, че мога да се реализирам с нея. Все пак нашият район е такъв и подобна специалност предлага много възможности.
- Имате малко дете, учите и работите... Едва ли е лесно.
- Никак не е лесно да съчетаваш всичко това. Възможно е само и единствено с подкрепата на семейството ми, за което съм изключително благодарна.
- Успява ли държавата да подпомогне достатъчно хора като вас? Има ли нужда от някакви други мерки, с които всичко това да е по-лесно?
- Може би е необходимо да се потърсят някакви подобни мерки, не съм сигурна обаче какви трябва да са. Темата е доста сложна и изисква анализ, не е въпрос, който може да бъде решен лесно и само от мен.
- Какво мечтаете да постигнете през следващата година, а защо не и в следващите пет?
- Както вече казах - искам да бъда полезна на хората. Искам да променя каквото мога и каквото трябва, за да живеем всички ние по-добре. Сигурна съм, че мога.
- Срещате ли подкрепата, от която се нуждаете за подобно начинание? Как ви приемат по-възрастните другари, има ли разнобой между поколенията?
- Нормално е да има хора, които ме подкрепят. За щастие има достатъчно, на които усещам, че мога да разчитам. Има такива, които ми помагат адски много, и съм им благодарна за това. Изключително важно за мен е, че семейството ми ме подкрепя.
- Какво очаквате да се случи след изборите?
- Столетово ще има нов кмет. Остава хората да решат кой е най-подходящият за този пост. Надявам се да спечеля доверието им, а след това и да получа възможността да изпълня всичко, което съм обещала.



 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1211

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1073

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1222

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1401

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1199

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1167

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1372

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1202

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1311

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ