Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

"Съвършено розово" с премиера в ДНК

Дума

11. Октомври 2018 , брой: 197   149   0
Снимка


Премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова - "Съвършено розово", ще се състои на 16 и 17 октомври от 19.30 ч. в пространството за съвременен танц и пърформанс - ДНК. В спектакъла артистите отправят поглед към темата за женското тяло като обект, който търпи въздействия, и субект, който въздейства. Изследвайки наложени стереотипи, клишета и свръхеротизирани образи, "Съвършено розово" отваря въпроси за удоволствието, желанието и еротичното обаяние. На сцената Ива си партнира с Виолета Витанова.
"Съвършено розово" се движи по ръба между еротичната ефективност на женското тяло, възприемането му отвън чрез съзнателните и неосъзнатите пориви на въображаемото и неговото вътрешно състояние на бунт, което предизвиква безпокойство, оживление, сила и дори ярост. Тяло като обект и субект, въвлечено в желанието да се осъществи, да се сътвори отново", споделя Ива Свещарова за работата си по представлението.
Авторката е сред утвърдените артисти в полето на съвременния танц и пърформанс в местен и международен контекст. Заедно с Вили Прагер създават проекта "shamebox", който им донася "Икар 2018" в категорията "Съвременен танц и пърформанс".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"