Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Дотук с морала

Ина Михайлова

11. Октомври 2018 , брой: 197   2643   0Когато излезе новината, че Николай Нанков е подал оставка като народен представител, си казах: Е, в повече му дойде на човека трагедията с катастрофиралия автобус край Своге, в резултат на която 20 души загинаха.
Не би! И този път моралът се оказа твърде условно понятие за властта. Нанков подава сега оставка не защото е решил да се оттегли от политиката, а защото отново ще става... зам.-министър в МРРБ.
Дотук с морала.
Дотук с политическата отговорност.
Прекалената сърцераздирателност има граници. Още по-тънки са те при ГЕРБ и по отношение на политическата отговорност. Такава никога не е съществувала. Моралът и политическата отговорност са временно състояние - за сцената и публиката. Когато представлението свърши и завесата падне, актьорите свалят театралните маски.
Какво от това, че новата роля е в миманса? Отдавна за ГЕРБ е ясно, че Лидерът не е този, който е, а Цветанов. Така и Нанков ще бъде Онзи, който ще разпределя, предоставя, урежда. Новият министър на регионалното развитие Петя Аврамова още от първия миг каза, че ще има нужда от уменията и съветите на Нанков. Вчера и Цветан Цветанов горещо увери публиката в професионалните умения на бившия регионален министър. Ами да! МРРБ управлява пътища, държавни имоти, тол система и ВиК. Проекти за милиарди, не са шега. Не са и за изпускане.
Това е политиката на ГЕРБ. Като храни - храни, като реже - реже. Захрани ли веднъж верен човек, храни докрай. Нищо ново, нали?
"Героите" от Своге лека-полека получават реабилитация. Бившият министър на транспорта Ивайло Московски ще отиде в Черноморската банка за търговия и развитие, а Николай Нанков - отново в МРРБ. Главният секретар на МВР по онова време вече е министър. Сигурно и на бившия министър на вътрешните работи ще намерят подобаващ пост. Ако все още е част от веригата. Такъв им е моралът. Толкова е и политическата им отговорност.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"